Výroba tyčovej bójky
približná cena materiálu potrebného na výrobu : 5 €
Materiál:Elektrikárske chráničky (dĺžka podľa dĺžky bójky), šmirgľový papier, karika (krúžok s kľúčov), reflexný sprej
Postup:
1. Trubky nameriame na metrové kusy
2. Rozrežeme ich na metrové kusy
3. Trubky šmirgľom alebo pilníkom vyhladíme
4. Nahrievacím fénom alebo nad plynovým varičom nahrejeme konce a niečím roztiahneme presne na veľkosť (hrúbku) trubky.
5. Určíme si dve trubky z ktorých bude 1 tvoriť vrch a druhá spodok.
6. Trubku ktorá bude tvoriť spodok nahrejeme a napr. medzi dvoma doskami silno stlačíme a vylisujeme
7. Potom do stredu vylisovanej plôšky vyvŕtame dierku a navlečieme krúžok s kľúčov.
8. Trubku ktorá bude tvoriť vrchný diel môžeme upraviť rôznymi spôsobmy. Jeden z nich je že spravím presne to isté ako so spodným dielom, iba s tým rozdielom že tam vyvŕtame dve dierky ( na chemické svetlá).
9. Celý vrchný diel poriadne nastriekame reflexným sprejom pre lepšiu vyditelnosť.
10. Ak by diely spolu dobre nedržali bójku si môžeťe upraviť tak že pred lovom si ju v daných spojoch jednoduch dobre stahneťe izolačnou páskou.
Výroba brúsky na háčiky
Materiál:Oslička, ceruzka, pravítko, plátok na železo
Postup:
1. Na osličku si v strede narysujeme dve čiarky.
2. Podľa týchto čiarok osličku prerežeme na dva kusy.
3. Jeden kus si pripravíme a druhý odložíme.
4. Do stredu jednej pojovice si zo šikma narežeme drážku v ktorej si budeme brúsiť háčiky.
5. Brúsku môžeme vylepšiť tak že si do nej vyvŕtame dierku a nevlečieme si na ňu šnúrku na zavesenie, alebo ju jednoducho podlepíme malou doskou.
Výroba domáceho dipu
Materiál:Vysušené šupky s citrusov, vzduchol (denaturovaný lieh), uzatvárateľná fľaša, nádobka
Náradie: mlynček na kávu
Postup:
1. Nasušené šupky. Najlepšie plody na výrobu tohto dipu sú:pomaranč, citrón. Niesú však vylúčené ani kombinácie a iné príchute.
2. Usušené šupky nalámeme na kúsky.
3. Nalámané kúsky pomeleme mlynčekom na kávu.
4. Vzniknutý prášok necháme vychladnúť.
5. Práškový dip máme hotový ale môžeme ho upraviť aj na tekutý.
6. Do nádoby nalejeme primerané množstvo denaturovaného liehu.
7. Do liehu nasypeme prášok s pomletých šupiek.
8. Takto to môžeme nechať luhovať až kím dip neminieme.
9. Hotový dip.
Výroba "H" bójky
Materiál: tvrdený polystyrén, špagát, záťaž
Náradie: orezávací nožík, pravítko, ceruzka-fixka, šmirgeľ
Postup:
1. Na tvrdený polystyrén nakreslíme tvar H.
2. Vyrežeme tento tvar H, podľa možností čo najhladšie.
3. Celú bójku podľa vkusu vyhladíme.
4. O stredovú priečku bójky priviažeme špagát a namotáme ho na priečku.
5. Na druhý koniec špagátu priviažeme záťaž.
6. Nožíkom môžeme vyrobiť otvory pre chemické svetlo.
7. Hotová bójka
Moja výroba boilies
(bola to moja prvá "skúšobná" výroba
Materiál: Zmes na výrobu boilies, aminokomplet, potreavinárske farbivo, vajcia
Náradie: Hrniec, lavor(misa), varecha, sitko, bedničky
Postup:
1. Vajcia porozbíjame a dáme do väcšej misy
2. Vajcia rozmiešame a pridáme aminokomplet
3. Ak máme pridané všetky tekuté zložky pridáme zmes
4. Kvalitne rozmiešame
5. Vypracujeme na cesto (podobá konzistencia ako na obrázku)
6. Ak nemáme rollbal tak si cesto ručne ušúľame na "hadov" potrebných rozmerov, a nakrájame na potrebne veľké "peletky"
7. Ušúľame do tvaru guličiek
8. Dávame variť do maximálne vriacej vody, varíme cca 4 minúty po vyplávani na hladinu
9. Sušíme v dobre vetranom priestore v bedničkách
-Boilies uskladňujeme v mrazáku (najlepšie bez prítomnosti vzduchu pri boilies)
Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz