RECEPTY
V sekcii recepty nájdete veľa možných spôsobov ako si pripraviť danú rybu ktorú či už ulovíte alebo aj kúpite. Nižšie je uvedený obsah v ktorom sú písané druhy jedál ktoré sú tu.
Polievky Grillované ryby Dusené ryby
Pečené ryby Údené ryby Vyprážané ryby
Šaláty
Halászlé
4l. hrniec
Potrebujeme: 0,5 kg mäsa s kapra a 0,5 kg zo zubáča, 200g zelenej papriky, 300g cibuľe, 200g rajčiny, 50 g petržlenu,200g zemiakov ( 100g poekaných 100g nastrúhaných) soľ, čierne korenie, červená mletá paprika, majoránka, muškátový orech, olej
Postup:
S kapra aj zo zubáča urobíme vývar. Rybu vyberieme a poviťahujeme s nej kosti.
Na oleji si do červena opražíme nadrobno nasekanú cibuľku. Keď to máme tak
do nej pridáme červenú papriku. Pridáme vývar a necháme povariť potom dáme
nakrájanú papriku, rajčinu a petržlen jemne osolíme zamiešame a povaríme.
Keď sa nám to povarilo pridéme opäť vývar a takto pridávame vývar koreníme a
solíme podľa chuti. Pri konci varenia môýžeme pridať jedena pretlačený cesnak.
DOBRÚ CHUŤ !!!
Malé vyprážané ostrieže
Potrebujeme: 0,5 kg umytých a vipitvaných ostriežikov, 0,4 l oleja, soľ, ryby korenie, červená paprika mletá, múka, podľa chuti cesnak
Postup: Vipitvaných a umytých ostriežikov obalíme v rybacom korení.
Potom ich obalíme v pripravenej zmesi ( múka, soľ, mletá paprika).
Na ostriežov je dobré nabaliť väčšiu vrstvu. Ostriežov môžme podľa chuti
posipať cesnakom , potom ich 5 min necháme v tieni. Na koniec ich opražíme
na rozpálenom oleji. DOBRÚ CHUŤ !!!
Rybací šalát z karasov 1 KG
Potrebujeme: 0,5 kg malých karasov, 300 g soli, 350 ml octu, 250g majonézy, 250g tatárskej omáčky, zavárané uhorky, cibuľa, mrkva, zeler
Postup: Karasov bez hláv precízne vypitváme, stiahneme s kože a poriadne umyjeme.
Karasov dobre, kvalitne nasolíme. Takto necháme 3 dni odležať v chladničke.
Po 3 dňoch ich umyjeme a zalejeme octom taktiež necháme v chladničke odležať 3 dni.
Po 3 dňoch vytiahneme uvaríme iba do tej miery aby boli mäkkučký ale aby sa veľa nerozvarili.
Po uvarení povyťahujeme chrbtovú a rebrové kosti.
Majonézu a tatársku omáčku pridáme aj uvarené karasy celé to poriadne premiešame.
Zavárané uhorky nakrájame na veľmi jemné kocečky. Cibuľku nakrájame taktiež veľmi na jemno a mrkvu s o zelerom postrúhame. Všetku túto zeleninu necháme podusiť.
Ak šalát nieje dostatočne kyslý a je veľmi ťažko miešateľný pre zriedenie a okyselenie môžeme pridať vodu zo zaváraných uhoriek. DOBRÚ CHUŤ !!!
Pečený Kapor
Potrebujeme: 1kg kapra, 300g múky, 100g syru (eidam), 50g soli, 80g arašidov, čierne korenie mleté, červená paprika mletá, chilli mleté, korenie na ryby, muškátový orech mletý
Postup: Očisteného a umytého kapra nasolíme a necháme postáť v chladničke
minimálne 30 minút. Potom kapra vytiahneme a zľahka opláchneme.
pripravíme si pomádu- do misky si nasypeme múku, soľ podľa chuti, červenú papriku mletú,
mleté chilli, čierne mleté korenie, o niečo menej korenie na ryby a štipku muškátového orechu.
V tejto pomáde kapra kompletne obalíme najlepšie čo najhrubšou vrstvou. Na plech
nalejeme trochu oleja aby sa nám kapor nepripálil, kapra položíme do plechu.
Arašidy nasekáme na polovice a tretiny (ako sa podarí). Kapra posypeme
nasekanými arašidmi. Na vrch nastrúhame syr a dáme zapiecť na cca 200 stupňov.
DOBRÚ CHUŤ !!!